Bemutatkozás

Pin It

pfylogo400Szeretettel üdvözöllek itt a PureForYou közösség oldalán.

Miért írok már most közöségről, mikor nem olyan rég készült el az oldal?

Mert van egy vízióm, ami egyre erősebben él bennem és egyre előre visz.

A vízióm, hogy mindaz amit én megtanultam, amiért én megküzdöttem, minden olyan nőhöz eljusson, aki hasonló problémákkal küzd, mint én, és pont olyan magára hagyatott ebben, amilyen én voltam. 

Pedig nem kell ennek így lennie. 

 

 106454698 10157597106533337 6817085229544121870 o

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit is írjak ide? Mi az, ami pár szóban elmondja neked mindazt, amit neked adni szeretnék? Amivel neked segíteni szeretnék.

Azt hiszem számodra talán a legfontosabb az én történetemből, hogy megtudd, mind abban, amivel te most szembe nézel, amivel küzdesz, nem vagy egyedül.

42 éves voltam, amikor a változókorba léptem. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel az egész életem gyökeresen megváltozik. Nem volt senki, aki felkészített volna mindarra a lelki és fizikai változásra, ami ezután következett. Magam sem készültem még a klimaxra ilyen fiatalon.

Csak azt vettem észre, hogy testem, amit ismertem és szerettem, már nem az enyém. Nem ismerem és nem is szeretem. Nem szolgál engem, nem engedelmeskedik nekem.

A következő 5-6 év, maga volt a pokol. A hőhullámoktól, szinte szó szerint is. Elvesztettem a nőiességem, elvesztettem a kontrollt az érzelmeim felett. Az állandó hőhullámok, amik évekig gyötörtek az összeomlás szélére sodortak. A párkapcsolatom, amiről azt hittem, mindörökké tart, a szakadék szélére került.

Nem volt senki a közvetlen környezetemben, de a tágabban sem, aki értette volna, hogy mi történik bennem, és körülöttem. Így vissza nézve az elmúlt évekre, olyan volt, mintha egy lassított filmben lennék, bezárva egy búra alá, ahova a hangok és a képek, csak egy torz, széttöredezett formában jutottak el.

Hat szenvedéssel teli év következett, amíg rájöttem, hogy ami velem, bennem történik az mind a változókor következménye. Arról sem beszélt senki, hogy nem kellene ennyire fájnia, hogy ez történhetne, sokkal könnyebben is.

Ahogy arról sem tudtam, hogy a súlygyarapodás, a hasamon és combomon megjelenő zsírpárnák, az inzulinrezisztencia, az ösztrogéndominancia és a pajzsmirigy alulműködés, mind mind összefüggenek egymással és a változókorral és van kiút ebből. Lehet sokkal könnyebb és nem kell, hogy belehaljak érzelmileg és fizikailag. Volt egy érdekes tünet, amit úgy hívnak, agyi köd ami időről-időre elkap, amiről azt hittem olykor, hogy ez valami korai demencia tünete, elég ijesztő volt.

A legszörnyűbb mindebben, hogy ha most beütöd a keresőbe a változókor vagy klimax tüneteinek kezelése szavakat, akkor csakis hormonterápiát vagy különböző gyógyhatású készítményeket fog feldobni neked a találati listában. Nem ír a legfontosabbról, hogy változtasd meg az étkezésed és az életmódod, és visszanyered az irányítást az életed és a tested felett.

Eltelt hat év, rengeteg sikertelen diéta, ilyen olyan fehérje porok, táplálékkiegészítők, dietetikusokkal való konzultáció, mire eljutottam a teljes értékű növényi táplálkozáshoz. Ez meghozta mindazt az eredményt, amire vágytam, és amit eddig semmilyen módszerrel nem sikerült elérnem. De ennél sokkal többet is adott. Az egész életemet átértékeltem, sikerült elhelyeznem magam, ebben az új életszakaszban, helyre tettem számos lelki történetet magamban. Megnyitott egy utat előttem, hogy keressem és kutassam azokat a tudományos cikkeket, amik erről szólnak. Tudnotok kell, hogy a nők változókori tünetei még alul kutatott terület, de vannak már hangok, amik küzdenek azért, hogy a tudományos kutatásokban hangsúlyosabban megjelenjen mindez.

Ha most ezeket a sorokat olvasva magadra ismersz, kövess engem itt, vagy a Facebookon, vagy keress engem bármelyik csatornámon, hogy segíteni tudjak neked. Tudd, hogy nem vagy egyedül. Nem vagyunk egyedül. Nők ezrei küzdenek csendesen ezekkel a tünetekkel. Itt az ideje, hogy létrejöjjenek egymást támogató közösségek, hogy segíteni tudjunk egymásnak.

Szeretettel 

C.