almenu7.jpg

Életmód

A tisztaságról

eukalipTisztaság…. Nagyon sok minden eszünkbe juthat erről a szóról. Egy ártatlan gyermek, egy hófehér terítő, egy tiszta lap és még hosszan sorolhatnánk. A mai fejlettnek gondolt társadalmunkban élve, sokszor steril és higiénikusnak tartott körülmények között, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a hajdani korok emberei semmit nem tudtak a tisztasági szabályokról, de ez nem így van….

 

A védikus írások például, nagyon szigorú szabályokat rögzítenek a tisztasággal kapcsolatban. Arról írnak, hogy létezésünket különböző kötőerők szabályozzák, melyek közül a jóság az, ami minden ember számára a legmegfelelőbb lenne. Ahhoz pedig, hogy minél több időt tölthessünk ebben a minőségben, elengedhetetlen a szűkebb és tágabb környezetünk, a testünk és nem utolsó sorban az elménk tisztasága.

cleanmom

De nem kell ilyen messze utaznunk az időben, hogy mi magunk is tapasztaljuk a tisztaság egyéb hasznát is. Biztos te is megfigyelted már, hogy könnyebben megy a munka, ha körülötted rend van, minden átlátható. A gyerekeknek sokkal jobban megy a tanulás, ha előtte az asztalukon és a szobájukban rendet tettek. Egész bizonyos, hogy te is tapasztaltad már, amikor tisztaságot varázsoltál az otthonodban, utána olyan jólesett hátra dőlni és csak létezni abban az illatban és minőségben.

A testünk tisztasága mindenkinek egyértelmű, hisz ebben a modern világban szocializálódtunk, ahol minden rendelkezésre áll egy magasszintű higiéniai szokásmód fenttartásához. Vagy talán még sem? A világon nemrég átsöpört vírus, számos ponton mutatta meg, hogy mégsem olyan tökéletesek ezek a szabályok, vagy az alkalmazásukat nem vesszük már olyan komolyan. Érdemes ezen is picit elgondolkodni.

zero2

Amiért itt az oldalon erről is szó esik, sőt külön menüpontot is érdemel, az az életmódváltással sokszor együtt járó pazarlás. Magam példájából kiindulva, az újabb és újabb próbálkozásaim elején, hatalmas lendülettel vásároltam be számos új alapanyagot, amik aztán soha nem kerültek felhasználásra. Egy idő után már csak a kamraszekrényből előbukkanó molyok, emlékeztetettek egy újabb kudarccal záródott változtatási kísérletemre.

Ha követed az oldalt majd, megtanuljuk elkerülni ezeket a csapdákat. Az impulzív vásárlásainkat szépen felváltja majd a megfontolt és tudatos öngondoskodás.

De a felhalmozást életünk más területén is megszüntethetjük. Ezzel segítve a Földünknek és saját magunknak is, hisz sokkal könnyebb egy nem agyon zsúfolt otthont tisztán tartani.

Tanulunk majd környezettudatosságot, megtanuljuk mi jelent, hogy „zero waste” és hogyan tudjuk egyre jobban beépíteni a mindennapjainkba.

Olvashatsz majd kapszulagardróbról, hogy az öltözködés is tudatos legyen, de beszélünk majd tárolási praktikákról is.

Ha ezt mind sikerül rutinná tenni az életünkben, akkor nagyon könnyűvé válik az egyik legfontosabb feladatunk is, hogy az elménk tiszta legyen. Ezért táplálkozunk tisztán, ezért tartjuk tisztán a testünket és az otthonunkat is.

A tiszta elme lehetőséget teremt nekünk egy boldog, kiegyensúlyozott életre. Tiszta elmével megfontoltan és könnyedebben tudunk döntéseket hozni, amik hosszú távon befolyásolják életünket. Tiszta elmével képesek vagyunk olyan életet élni, amit mindannyian szeretnék.

Ezért kap helyet az oldalon a yoga és a meditáció. Ahogy kerülnek majd fel az újabb és újabb tartalmak, úgy fog kibontakozni az a nagyon komplex program, amit én álmodom.

Nektek, veletek <3

cleanhome2

Tiszta otthon - Az otthonunk tisztaságához kapcsolódó cikkeket itt találod

Tiszta-test - Testmozgásról, a test tisztaságáról itt olvashatsz

Tiszta elme - Yogáról, meditációról, önismeretről itt találsz cikkeket

Alkategóriák

Hírlevél

Kérem a friss és hasznos információkat!
Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

Kapcsolatfelvétel

Facebook

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház