almenu4.jpg

Táplálkozás

Léböjt menetrend

josh millgate Ddenqo3Fx9Y unsplash

Akkor vegyük át szépen, hogyan is néz ki egy léböjt a gyakorlatban. Mit ehetünk, ihatunk és mit nem. Milyen eszközökre lesz szükségünk, milyen alapanyagok legyenek otthon. Hogyan tervezzük meg egy napunkat, mikor és mit igyunk. Minden léböjtölő számára hasznos és fontos információkkal. Ha a cikk kapcsán kérdéseid lennének, kérdezz bátran, igyekszem mindenre válaszolni.

Bevezető a léböjtök világába

christina rumpf UrXlE1GZ5PQ unsplash

Lássuk akkor az általam mostanában sokat emlegetett léböjtöt. El kell mondjam, hogy a léböjt, nem tartozik bele a teljes értékű növényi étrend fogalmába, hiszen a zöldségeket és gyümölcsöket erősen feldolgozott formájukban fogyasztjuk, és bizonyos részeket egyáltalán nem is eszünk meg belőlük. Amiért én mégis alkalmazom, túl az egészséges tisztító hatáson, annak az az oka, hogy a léböjt alatt, sikerül újra fegyelmezni az elmét, így ha a kúra előtt, mellé evett valaki, vagy nem tudta jól kezelni az étkezését, az a léböjt alatt megerősődhet, és utána tiszta lappal indulva kezdheti újra az egészséges táplálkozást. 

Miért ne feküdj a kés alá

allgo an app for plus size people R0JFZyYwqNY unsplash

Olvastam nemrég egy cikket a bariátriai műtétekről, ami nem más, mint az elhízás sebészi kezelése - a bariátriai sebészet - gyorsan terjedő sebészeti ág.

Ennek a legfőbb oka, hogy az elhízás ma a fejlett világban járványos méretű, miközben a megfékezésére tett lépések legtöbbször kudarccal zárulnak. A fogyókúra és gyógyszeripar milliárdos üzletágak, de nem nyújtanak hatékony megoldást. Miközben csendben felépült egy másik sok milliárdos bevételt hozó üzleti vállakozás, az elhízás sebészeti kezelésére. A köztudatba nem olyan rég robbant be a gyomorgyűrű, ami már háttérbe is szorult a magas visszahízási arány és a gyakori szövődmények miatt. Gondoljunk bele, mennyire lehetnek biztonságosak hát ezek a műtétek? 

Jó hírek a rossz szokásainkról…

gnfo

Jó kis hangzatos cím. De cél persze nem a szenzációhajhászás. Hallgattam egy interjút Dr. John McDougall-el és ott hangzott el tőle a következő mondat: Az emberek szeretnek, új, jó híreket hallani a rossz szokásaikról. Ez a mondat mélyen bennem maradt, mert annyi mindent szeretnék ezzel kapcsolatban mondani

Mire jó az étkezési napló?

mealplanNagyon sokan megijednek, amikor azt mondom, hogy az első találkozásunkra hozzon magával egy étkezési naplót, ami legalább 4 nap, négy nem egymást követő nap, amiből legalább egy nap egy hétvégi étkezési sort tartalmaz. Pedig ez az egyik legfontosabb eszköz, amire szükségünk lesz az étrend- és életmódváltásnál, mert ebből látjuk az étkezési szokásaidat, mit szeretsz, mit nem, milyen időpontokban étkezel és sok minden másra is választ kaphatunk.

Alkategóriák

Hírlevél

Kérem a friss és hasznos információkat!
Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

Kapcsolatfelvétel

Facebook

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház